Thursday, July 4, 2019

CREAMY GARLIC PARMESAN MAC AND CHEESE

Gàrlic Pàrmesàn Màc ànd Cheese is better thàn the originàl! à creàmy gàrlic pàrmesàn cheese sàuce coàts your màcàroni, topped with pàrmesàn fried breàd crumbs, while sàving some càlories!
INGREDIENTS
  • 500 g | 1 pound dry weight pàstà (elbow, màcàroni, cellentàni, or àny other pàstà)

CRISPY TOPPING:
  • 1½ tàblespoons butter
  • ⅔ cup Pànko breàdcrumbs

SàUCE:
  • ¼ cup butter
  • 4 cloves gàrlic, crushed
  • ¼ cup flour (àll purpose or plàin)
  • 4½ cups milk, divided (I used skim, but 2% or full fàt àre fine to use)
  • 1 tàblespoon cornstàrch (corn flour)
  • sàlt ànd pepper, to seàson
  • 1 tàblespoon chicken bouillon powder (or à vegetàble stock powder)
  • ¾ cup low fàt gràted cheddàr cheese
  • 1 cup gràted pàrmesàn cheese, divided
  • 6 ounces low fàt mozzàrellà cheese
CREAMY GARLIC PARMESAN MAC AND CHEESE
CREAMY GARLIC PARMESAN MAC AND CHEESE


INSTRUCTIONS
  1. Boil pàstà in sàlted wàter, àccording to pàcket instructions, until JUST àl dente (do not over-boil)! Dràin ànd rinse well with cold wàter. Set àside.
  2. Preheàt oven grill or broiler to 190°C | 375°F.

FOR CRISPY TOPPING:
  1. Melt 2 tàblespoons butter in à làrge, oven proof pàn or skillet over medium-high heàt. àdd in the Pànko breàdcrumbs; stir to coàt ànd cook until golden browned. Trànsfer to à bowl; set àside.
  2. .......
  3. ............
You can get the complete recipes here!!!