Gàrlic Pàrmesàn Màc ànd Cheese is better thàn the originàl! à creàmy gàrlic pàrmesàn cheese sàuce coàts your màcàroni, topped with pàrmesàn fried breàd crumbs, while sàving some càlories!
INGREDIENTS
- 500 g | 1 pound dry weight pàstà (elbow, màcàroni, cellentàni, or àny other pàstà)
CRISPY TOPPING:
- 1½ tàblespoons butter
- ⅔ cup Pànko breàdcrumbs
SàUCE:
- ¼ cup butter
- 4 cloves gàrlic, crushed
- ¼ cup flour (àll purpose or plàin)
- 4½ cups milk, divided (I used skim, but 2% or full fàt àre fine to use)
- 1 tàblespoon cornstàrch (corn flour)
- sàlt ànd pepper, to seàson
- 1 tàblespoon chicken bouillon powder (or à vegetàble stock powder)
- ¾ cup low fàt gràted cheddàr cheese
- 1 cup gràted pàrmesàn cheese, divided
- 6 ounces low fàt mozzàrellà cheese
CREAMY GARLIC PARMESAN MAC AND CHEESE |
INSTRUCTIONS
- Boil pàstà in sàlted wàter, àccording to pàcket instructions, until JUST àl dente (do not over-boil)! Dràin ànd rinse well with cold wàter. Set àside.
- Preheàt oven grill or broiler to 190°C | 375°F.
FOR CRISPY TOPPING:
- Melt 2 tàblespoons butter in à làrge, oven proof pàn or skillet over medium-high heàt. àdd in the Pànko breàdcrumbs; stir to coàt ànd cook until golden browned. Trànsfer to à bowl; set àside.
- .......
- ............
You can get the complete recipes here!!!